Nieuws

4.5% huurpremie voor groene energielabels

Huurwoningen die voorzien zijn van gunstige A- en B-energielabels gaan gepaard met een maandhuur die bijna 4.5% hoger ligt dan gemiddeld. Een huurpremie die overigens bijna gelijk is aan het verschil in de maandelijkse energierekeningen.

Wat betaal ik als ik mijn opdracht intrek?

De NVM ontvangt iedere week veel vragen. Niet alleen van onze leden, maar ook van consumenten die met een NVM-makelaar te maken krijgen.

Nieuwbouw steeds bepalender voor ontwikkeling voorraad koopwoningen

De dalende trend in het nieuwbouwaanbod van koopwoningen drukt een steeds grotere stempel op de dynamiek en koopprijsontwikkeling in de bestaande woningvoorraad. Dit belemmert de mogelijkheden om door te stromen vanuit een bestaande koopwoning, waardoor ook het aanbod van bestaande koopwoningen stagneert.

Koper overhandigt geen kopie financieringsaanvraag

Koper doet een beroep op het financieringsvoorbehoud en ontbindt de koopovereenkomst. Verkoper weigert in te stemmen met de ontbinding en vordert de 10 procent boete. Wie krijgt gelijk?

84 miljoen voor subsidieregeling isoleren woningen

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) wordt 2 september weer opengesteld. Met de regeling kunnen mensen subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning.